Gjovalin Shkurtaj

Françesko Solano - Filolog e Gjuhëtar i Shquar Arbëresh

Françesko Solano - Filolog e Gjuhëtar i Shquar Arbëresh

Françesko Solano (14 nëntor 1914 - 20 mars 1999), i njohur në fushën e letrave edhe me pseudonimin Dushko Vetmo qe një nga figurat më të shquara të profesoratit arbëresh të ditëve tona, filolog e gjuhëtar me formim shkencor solid e me horizont të gjerë kulturor, poet, shkrimtar dhe dramaturg, njohës i shumë gjuhëve të huaja dhe përkthyes dorëmbarë deri edhe nga kinezishtja, mbrojtës i zjarrtë dhe i paepur i gjuhës shqipe dhe i virtyteve tradicionale të arbëreshëve.

Duration: 8 min

Release Date:

Share part or all of the audio of this episode